Care este sistemul de operare perfect pentru laptop

Achizitionarea unui laptop atrage dupa sine numeroase provocari. Dupa alegerea laptopului in functie de buget, de preferintele utilizatorilor, de marca, trebuie ales si sistemul de operare.

In cauzul in care varianta aleasa nu este cea potrivita, atunci utilizatorul nu va putea folosi la maxim toate posibilitatile si tot potentialul oferit de computer.

Laptopul are doua componente importante si anume partea hardware si software. Principala componenta a partii software este sistemul de operare. Cei mai multi, chiar marea majoritate a utilizatorilor aleg sistemul de operare Windows in diversele lui forme.

In fond, sistemul de operare intermediaza procesul de utilizare dintre calculator si utilizator, incarcand aplicatiile pentru executare din memoria RAM, executand comenzile utilizatorului exact asa cum sunt primite si organizand interatiunea cu alte componente externe precum imprimanta sau reteaua de internet.

Comparativ cu Linux, Windows este un sistem de operare foarte popular, avand un numar foarte mare de aplicatii si posibilitatea de a consulta specialistii in caz de probleme.

Utilizatorul obisnuit de laptop va alege intotdeauna Windows ca si sistem de operare. Exista inca laptopuri performante ce functioneaza cu sistemul de operare Windows XP, modelul standard ideal pentru modelele mai vechi echipate cu un procesor single-core.

De asemenea, exista si laptopuri care folosesc ca si sistem de operare Windows 7, una din cele mai bune versiuni ale momentului, ideal pentru produsele echipate cu procesoare cu doua nuclee si cu o cantitate a memoriei RAM mai mare de 1 GB.

Mai nou a aparut si varianta sistemului de operare Windows 8, cu performante asemanatoare cu cele ale sistemului Windows 7, insa avand ca si diferenta principala grafica desktop-ului, fiind de fapt un sistem popular pentru utilizatorii de tablete.

Cand nu exista o alta optiune, Windows 10 este cea potrivita, fiind dezvoltata pentru a respecta vechea schema, fiind insa o alegere problematica pentru laptopurile vechi si avand destule neconcordante din punct de vedere al confidentialitatii.

In concluzie, conform specialistilor, cea mai buna varianta a sistemului de operare Windows la momentul actual ramane Windows 7!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.