Câteva trucuri pentru a mânca mai lejer zi de zi

Este destul de dificil să te menții în formă și să ai o siluetă de vis atunci când ești înconjurată mereu de ispite și de tentații la tot pasul. Nu-i așa? Pentru a face față însă, există câteva trucuri și sfaturi de care să ții cont.

Totul începe cu micul dejun. Micul dejun este cel mai important moment al zilei. Deci dacă vei începe ziua cu ceva dulce, mai mult ca sigur că vei avea poftă de dulce întreaga zi. Cele mai bune alegeri – șuncă, ouă, fulgi de ovăz, brânză… și ziua va începe așa cum trebuie.

Ai grijă la indicele glicemic al alimentelor pe care le consumi. Numeri caloriile pe care le consumi? Nu uită că o tabletă de ciocolată cu caramel poate să aibă același număr de calorii cu o farfurie de orez. Cel mai bine ar fi însă să privilegiezi alimentele cu un indice glicemic scăzut care sunt foarte sățioase.

Apelează la variețățile sănătoase de zahăr. Dacă nu poți trăi fără zahăr, cel mai bine ar fi să apelezi la ștevie, un zahăr calitativ, cu un indice glicemic foarte interesant. Mierea de accacia sau zahărul de cocos sunt alte opțiuni foarte bune.

Abuzează de legumele proaspete. Legumele sunt cele mai bune aliate ale tale pentru un corp de vis. Dar și pentru sănătatea sistemului digestiv. Sunt delicioase cu un strop de ulei de măsline, cu puțină smântână mai lejeră sau un sos de roșii.

Bea apă sau infuzii de plante. Nu trebuie să îți reamintim că băuturile carbogazoase sunt inamicii siluetei tale. Nu-i așa? Nu aduc nimic benefic organismului. Bea cât mai multă apă, infuzii de plante sau suc de lămâie.

Nu consuma dulciuri seara. Cea mai bună idee pentru seară – cruditățile. Lasă pe a doua zi la prânz orezul, pastele sau cartofii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.