Cele mai bune seriale istorice, reale sau fictive la care trebuie neapărat să te uiți

Viata intima a capetelor incoronate si a altor oameni politici foarte sus-pusi care au marcat istoria, te intereseaza sau te fascineaza? Caterina II de Rusia, Henry VIII, Louis XIV, Marie Stuart sau Elizabeth II….

Iata o selectie cu cele mai bune seriale istorice must see de urgenta.

Unele seriale regale sunt inspirate din viata reala. Foarte multe capete incoronate ale marilor dinastii europene au avut o viata pasionanta si extrem de trepidanta care a fost redata pe marele ecran. Este si cazul serialului Tudors care prezinta intr-o maniera romantata destinul tragic al lui Heny VIII.

Dar si celui mai de succes serial de pe Netflix, The Crown care prezinta domnia reginei Elisabeth II de-a lungul deceniilor.

Dar sunt si unele seriale istorice fictive precum The Royals, Reign sau The Great care sunt fictive si care sunt destul de indepartate de realitate.

The Tudors. Este un serial de 4 sezoane care prezinta viata la curtea regelui Henry VIII in Anglia secolului XVI. In casting ii putem regasi pe Jonathan Rhhys- Meyers, Henry Cavill sau Natalie Dormer.

The Crown. Un serial de cinci sezoane care este la ora actuala la sezonul cu numarul 4 care prezinta ascensiunea reginei la tron pana in anii ’90. In casting ii putem regasi pe Claire Foy, Matt Smith, Olivia Coleman, Tobias Menzies, Josh O’Connor, Helena Bonham Carter, Gillian Anderson sau pe tanara Emma Corin in rolul lui Lady Di.

The Royals. Este un serial de 4 sezoane despre o familie regala fictiva. In casting ii putem regasi pe Elizabeth Hurley, William Moseley, Alexandra Park, Jake Maskall si Tom Austen.

Reign este un serial de 4 sezoane care prezinta viata lui Marie Stuart. In rolul principal este Adelaide Kane.

The Great este un serial satiric de un sezon deocamdata, despre viata imparatesei Caterina II de Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *