Cum să lupți împotriva celulitei cu ajutorul plantelor

Plantele sunt pur și simplu magice, unele au principii active care ne permit să luptăm în mod eficient împotriva celulitei. Acestea se pot consuma sau folosi sub formă de uleiuri esențiale.

După cum bine știi deja, există trei tipuri de celulită: apoasă, fibroasă sau adipoasă. Cireașa de pe tort: este posibil să avem un amestec din cele trei tipuri de celulită. Pentru a o elimina în mod eficient trebuie întâi să știi ce tip de celulită ai, să alegi cât mai corect remediul potrivit.

Dacă ai celulita apoasă. Celulita apoasă este datorată unei circulații deficitare ceea ce provoacă retenția de apă. Pe lângă faptul că trebuie să consumi multă apă și să limitezi consumul de sare, optează pentru plante diuretice și drenante care să permită stimularea circulației venoase și limfatice: coadă de cireșe, ridiche neagră, salvie, păpădie, anghinare și consumă-le sub formă de infuzie.

Dacă ai celulită adipoasă. Alimentația bogată în grăsimi și consumul excesiv de zahăr duce la apariția celulitei adipoase. În afară de practicarea sportului, domnișoarele și doamnele afectate de acest tip de celulită trebuie să apeleze la plantele care ard grăsimile și să consume ceai verde.

Dacă ai celulită fibroasă. Celulita fibroasă este cea mai dificilă de eliminat, este infiltrată, dureroasă și rebelă. Pentru a combate acest tip de celulită recalcitrantă, în primul și în rând trebuie să îți schimbi obiceiurile alimentare și să practici un sport. Plantele care te vor ajuta să combați acest tip de celulită sunt filimica, iedera și centella asiatica, o plantă cunoscută și sub denumirea de Gotu kola. De asemenea, consumul de cafea verde este indicat în cazul celulitei fibroase.

Toate aceste plante se pot consuma sub formă de infuzii sau ceai și se găsesc fără probleme în magazinele bio și farmacii. Se va realiza o cură timp de trei săptămâni consumându-se planta aleasă de 2-3 ori pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.