Dacă e cald e rău, dacă e frig e iar rău

Ați observat și voi că astă-iarnă, când era frig de-nghețau apele, toată lumea își dorea să vină cât mai repede vara? Acum că vara e ca la ea acasă și toți ne sufocăm dacă ieșim 2 minute din casă, toată lumea își dorește să vină cât mai repede iarna. Cui îi place să moară de cald? Mai bine să murim de frig, ce naiba! :))

Motivul din cauza căruia se întâmpla asta e că nimeni nu apreciază ce are, atunci când îl are. Nimeni nu știe să se bucure de vară ieșind la 6 dimineața afară, fiind temperatura perfectă, admirând razele soarelui, bucurându-se de rouă. În schimb toată lumea știe să iasă din casă la ora 14:00, în miezul căldurii, fără șapcă, fără haine largi și răcoroase, fără o băutură răcoritoare și să se plângă de cât de cald e afară.

Iarna nimeni nu știe să se îmbrace bine și să iasă să se joace în zăpadă, să se plimbe prin zăpadă, să se bucure de atmosfera sărbătorilor, să bea un ceai fierbinte și să asculte muzică bună în timp ce se uită pe geam cum ninge ci toată lumea știe să iasă se plângă de cât de frig e în fiecare dimineață când sunt nevoiți să meargă la joburile pe care le urăsc.

Eu am învățat să nu mă mai plâng ci să mă bucur de ceea ce am în momentul în care beneficiez de lucrul respectiv. Concluzia e că oamenii nu pot fi mulțumiți niciodată iar asta e numai în dezavantajul lor. Dacă eu știu să mă bucur și de iarnă dar și de vară și nu mă plâng în fiecare anotimp iar oamenii nu știu să facă lucrul ăsta, atunci cine iese mai câștigat? Eu sau ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.