Konjac, un aliment miraculos?

Peste tot auzi vorbindu-se despre konjac drept fiind un superaliment, un aliment miraculos chiar, ideal pentru sănătate dar și pentru slăbire. Dar să vedem împreună care sunt beneficiile acestui aliment și dacă este într-adevăr miraculos.

Despre ce este vorba? Konjac este o rădăcină care este cultivată în întreaga Asie și care poate ajunge până la un diametru de 80 de cm. O rădăcină care se poate măcina și transforma în pudră, pudră care se folosește mai apoi pentru paste mai ales. În orice caz, este vorba despre un ingredient de bază din bucătăria asiatică.

Care sunt virtuțile sale nutriționale? Atunci când vorbim despre superalimente, ne referim mai ales la alimente cu un nivel foarte ridicat de vitamine și de minerale. Dar nu este și cazului popularului konjac. Acesta este interesat mai ales datorită nivelului său ridicat de fibre.

Fibrele alimentare pe care le conține konjacul sunt mai ales de tipul glucomannan care au o mare capacitate de a absorbi apa. Aceste fibre devin deci foarte interesante atunci când vine vorba despre reglarea tranzitului intestinal, despre diminuarea nivelului de lipide din sânge dar și despre controlarea nivelului de glicemie din sânge.

Iar konjacul este lăudat mai ales datorită capacității sale de a reduce senzația de foame, datorită fibrelor care vin cu o senzație foarte rapidă și foarte eficientă de sațietate. În acest fel se pot reduce aporturile de calorii și poți avea mai mare grijă la siluetă.

Este foarte important să consumi o cantitate importantă de apă atunci când introduci konjacul în alimentație pentru a compensa oarecum enorma sa putere de absorbție. Și cum nu conține nici fructe, nici legume, este foarte important să ai zilnic în meniu fructe și legume pentru ca organismul să aibă toate elementele necesare pentru a funcționa așa cum trebuie.

Chiar dacă nu face miracole, are un aport nutrițional deloc de neglijat, cu un impact pozitiv asupra sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.