Serialul Raised by Wolves

Bine ai venit pe cel mai ostil teren! In jurul anului 2200, doi androizi, Tata si Mama sunt trimiti pe exoplaneta Kepler 22 B pentru a creste copii si pentru a fonda astfel cea mai prospera colonie departe de conflictele religioase care distrug planeta noastra.

Pamantul nu mai poate sa fie locuit din cauza anilor de razboaie nucleare intre cei care il venereaza pe Zeul Soare, cultul Mitraic si rebelii atei care nu recunosc nicio fiinta superioara.

Dar misiunea lor este amenintata atunci cand ajunge aici un vapor al cultului Bisericii Mitraice.

Cei doi androizi necredinciosi vor da nastere unor copii, in numar de sase si vor incerca sa dea nastere unei noi civilizatii, fara religie, in aceasta lume nu foarte primitoare…

In orice caz, serialul este o adevarata capodopera. Ridley Scott ne propune o adevarata capodopera SF, total aparte, exigenta, dar impresionanta.

Si cu siguranta este cel mai bun serial SF al ultimilor ani. O experienta stranie, atat derutanta cat si emtionanta.

Aaron Guzikowski, este cel care a imaginat acest scenariu nebun, dar extrem de captivant. O poveste de anticipatie scrisa in mod remarcabil care jongleaza cu o multime de teme atat de apreciate de lumea SF. Avem aici o multime de intrebari metafizice despre supravietuirea speciilor, obsesia Divinului, robotica dusa la extrem si umanizarea androizilor care au devenit aici procreatori.

Dar ceea ce creeaza cu adevarat aceasta atmosfera atat de speciala, este atmosfera glaciala si impresionanta de pe Kepler 22B. felul in care arata aceasta exoplaneta, descoperita cu adevarat de NASA in 2011 este cu adevarat stupefiant.

Serialul nu este o poveste SF clasica cu o intriga futurista, ci un serial care profita din plin de excentricitatea sa si care ne tine cu sulfetul la gura datorita imprevizibilitatii sale. Iar duo-ul de humanoizi ne tine cu sufletul la gura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.